Wednesday, August 1, 2012

Тийнейджърите и суплементите – може единствено при условие, че знаете кои точно хранителни добавки са подходящи за вашата възраст (Втора част)

Тийнейджърите и суплементите – може единствено при условие, че знаете кои точно хранителни добавки са подходящи за вашата възраст (Втора част)

Тийнейджърите и суплементите – може единствено при условие, че знаете кои точно хранителни добавки са подходящи за вашата възраст (Втора част)

Продължаваме да ви представяме суплементите, които могат да помогнат на тийнейджърите бодибилдъри да постигнат оптимални резултати в фитнес залата, без да навредят на своето тяло или цялостно здравословно състояние.
За трениращи между 16-18 годишна възраст
Осен изброените в първа част хранителни добавки, тийнейджърите в тази възрастова група могат да използват още и следните продукти:
Креатинът е ефективно вещества за повишаване на чистата мускулна маса, който се среща в естествено състояние из човешкото тяло. Креатиновите суплементи са сред най-безопасните фитнес субстанции и те са подходящи почти за всеки, особено ако преди това не сте употребявали никакви подобни продукти. Най-важното, което трябва да се знае за креатина е, че той увеличава АТФ (аденозинтрифосфат) наличността, а това е основният енергиен източник, който използват мускулите за постигането на експлозивна сила. Така вие ще можете да правите повече повторения в сериите, да вдигате по-тежко и общо взето – да тренирате доста по-интензивно, което пък ще резултира в засилен растеж на мускулната тъкан. Креатинът трябва да се взима на цикли. Засега най-изпитаният метод май се оказва – четири седмици прием на креатин, последван от две седмици почивка.

L-глутамин е най-често срещащата се в мускулната тъкан аминокиселина. Нейната роля е да предотвратява разпадането на натрупаната мускулна маса и да подобрява следтренировъчното възстановяване, защото колкото по-бързо и по-качествено се съвземете след поредната тренировка, толкова по-здраво ще може да тренирате след като отново стъпите в залата. Глутаминът обаче не трябва да се взима едновременно с креатин, тъй като тези две субстанции „атакуват“ едни и същи рецептори, които трябва да ги абсорбират. Най-добрият вариант е да консумирате глутамин преди тренировката, а креатинът – след нея.

BCAA – аминокиселините с разклонена верига са неизменна част от режима на всеки бодибилдър, независимо дали той е начинаещ или професионалист. Тези есенциални аминокиселини, които тялото не може да произведе само, участват в „поправката“, развитието и растежа на мускулната тъкан. BCAA са изградени от три ценни аминокиселини – левцин, изолевцин и валин. Те работят заедно за постигането на още по-трайни резултати по пътя към желаната физика.

Азотният оксид е газ в свободна форма, който се произвежда от тялото и се използва, за да подобри „комуникацията“ с другите клетки в тялото. Фактът, че азотният оксид засилва кръвопотока го прави важен за бодибилдърите, тъй като увеличеното кръвообращение позволява доставянето на повече хранителни вещества до мускулите, което пък по този начин им помага увеличават своите размери в условията на силен физически стрес. Не случайно суплементите от този клас се използват масово най-вече за постигането на видимо мускулно напомпване.

No comments:

Post a Comment