Tuesday, August 14, 2012

Чудотворната хранителна добавка


Чудотворната хранителна добавка


Креатинът ви прави по – големи… и по – големи

Като човек, който е фен нашите сайтове – www.fitness1.bg и www.bodytime.bg , вие трябва да сте запознати с повечето ползи, които креатинът почти гарантирано доставя: увеличен мускулен растеж, по – голяма мускулна сила и по – висока мускулна издръжливост. Освен това, установено е, че креатинът подобрява когнитивната функция и паметта, предпазва от мозъчни травми и дори осигурява дълъг списък от ползи за здравето, като помага при лечението на болестта на Паркинсон, болестта на Хънтингтън и депресия. Той може да помогне срещу сърдечно – съдови заболявания и да подобри защитата от слънцето, и окислителното увреждане на клетките на кожата.
Сега, ново изследване показва, че креатинът носи някои още по – неочаквани ползи, като например предотвратяване на загубата на мускулна маса по време на мускулни натоварвания във фитнеса, намалява нивата на кръвна захар и евентуално дори удължава живота!

Изследванията

Учените от Xavier University (Cincinnati, Ohio) имобилизират едната ръка на субектите на изследването за една седмица, като в това време те приемат 5 грама креатин по 4 пъти на ден, след това имобилизират другата ръка за същия период, в който субектите приемат 5 грама малтодекстрин 4 пъти на ден. Резултатите са категорични. При прием на креатин, мускулната маса в имобилизираната ръка се увеличава с 1%, докато при приема на малтодекстрин мускулната маса в другата ръка намалява с 4%. Освен това, приема на креатина силата в ръката намалява само с 4%, докато в другия случай с цели 20%.
В друго проучване, учените от Университета на Сао Пауло (Бразилия) подлагат субектите на прием на 10 грама креатин или 10 грама декстроза в продължение на три месеца, докато следват аеробна тренировъчна програма. Изследователите установили, че субектите, които консумират креатин, имат по – ниски нива на кръвна захар, тъй като креатинът дърпа повече глюкоза от кръвни поток в мускулните клетки. Това води до по – голям мускулен размер, защото глюкозата вкарва повече вода в мускулите. Креатинът помага да се тренира по – интензивно и тежко. Той може да ви помогне да горите повече мазнини, защото ще имате по – ниски нива на кръвна захар, което означава по – малко глюкоза, съхранявана като мазнини.
В трето изследване, немските учени използват мишки. Те установяват,че мишките, които приемат креатин, живеят по – дълго от тези, които не го правят.

Дозировка

Приемайте 2 – 5 грама креатин – в зависимост от неговата форма – заедно с шейка си преди тренировка и този след тренировка. В почивните дни, консумирайте една доза креатин със закуската. Дори когато отсъствате от залата, приемайте една доза креатин сутрин, за да задържите мускулната си сила и размер.


Още http://fitnesbg.com/%d1%87%d1%83%d0%b4%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d0%b0.html

No comments:

Post a Comment