Monday, August 6, 2012

Проучванията показват, че пиенето на кафе води до високи нива на кортизол, така че изберете кофеин под формата на капсули

Проучванията показват, че пиенето на кафе води до високи нива на кортизол, така че изберете кофеин под формата на капсули


Кофеинът носи множество ползи, включително засилено изгаряне на мазнини, повишена сила, по – добър фокус и концентрация. И въпреки че Bodytime ви препоръчва да приемате кофеин под формата на капсули, повечето хора продължават да консумират първата си доза за деня посредством кафето. Но едно ново изследване, проведено в Гърция, показва, че когато субектите са пили около една чаша кафе сутринта, тяхното ниво на кортизол става по – високо, отколкото ако пият само вода.
Кортизолът (катаболен хормон, който може да има вредно въздействие върху мускулната маса) евисок сутринта и намалява с напредването на деня. Но това не означава, че трябва напълно да се откажете от кафето.
Кофеинът в кафето може би реагира с други химикали, поради което се поддържат високи нива на кортизол. Изследователите откриват, че дори безкофеиновото кафе води до повече кортизол, отколкото приемането на вода.
Така че забравете сутрешното варене на кафе и си вземете 200 – милиграмови капсули като хранителна добавка. Така ще получите всички полезни свойства без да има повишен риск за високо ниво на кортизол.

No comments:

Post a Comment