Monday, August 6, 2012

Най-честите грешки, които можем да допуснем при приема на суплементи


Най-честите грешки, които можем да допуснем при приема на суплементи

Най-честите грешки, които можем да допуснем при приема на суплементи

Хранителните добавки навлизат все по-трайно в живота на съвременния човек. Независимо дали става въпрос за спортни или здравословни суплементи, правилата обаче си остават правила и те не бива да бъдат пренебрегвани. За съжаление, в стремежа си да получат възможно най-бързо желаните ефекти много хора допускат грешки, които могат сериозно да застрашат тяхното здравословно състояние. Вижте кои да са те, за да може в бъдеще да ги избягвате и самите вие.
Пренебрегване на взаимодействието между лекарствата и хранителните добавки
Ако взимате каквито и да било изписани лекарства е изключително важно първо да се консултирате с вашия личен лекар преди да започнете да приемате и дадени суплементи. Така например, ако пиете кумадин или някакво друго лекарство за разреждане на кръвта, и решите освен това да консумирате хранителни добавки, които съдържат гинко билоба или джинджифил, това може да причини сериозни поражения върху вашата кръвна картина.

Прекалено много калций
Доста хора тълкуват погрешно препоръката за допълнителен прием на калций. Когато специалистите препоръчват по 1500 милиграма калций на ден, те имат предвид, че това е общата количество, което трябва да вземете през деня, включително и чрез храната си, а не количеството на дозата, която трябва да си набавите само чрез суплементи.

Високо съдържание на нездравословни пълнители
За съжаление, много компании за хранителни добавки слагат в съдържанието на своите продукти т.нар “пълнители”, за които се подозира, че имат редица вредни странични ефекти. Именно затова е и толкова важно да четете внимателно етикета със съдържанието на избрания от вас суплемент и най-вече частта „Other ingredients” (други съставки). Забележите ли, че в продукта фигурират вещества като бутилхидрокситолуен, полисорбат 80 или натриев бензоат, по-добре е да го върнете обратно на лавицата и да потърсите друга хранителна добавка, която обаче да не съдържа подобни опасни пълнители.

7 дневен прием на суплементи
Лекарите са категорични, че човек трябва да си набавя повечето основни хранителни вещества  чрез здравословната храна. Суплементите са просто помощници, които дават по едно рамо. В никакъв случай обаче те не биват да бъдат приемани непрекъснато. Погрижете се поне веднъж в седмицата да дадете на тялото си нуждата му почивка от тях.

Нереалистични очаквания
Масираните рекламни кампании, които се създават за популяризирането на хранителните довабавки често имат обратен ефект, защото създават у потребителите нереалистични очаквания. Няма такова нещо като моментални резултати. Изисква се време и постоянство преди желаните промени да станат видими. Така че ако в началото не постигате веднага целите, за които сте си мечтали, не се обезкуражавайте, а се заредете с търпение и продължете напред.

Отслабване само с помощта на фет бърнъри
Въпреки че суплементите, които съдържат зелен чай или глюкоманан могат наистина да ускорят мастния метаболизъм в тялото, има един-единствен начин да започнете да сваляте килограми и той е -  да приемате на ден по-малко калории отколкото може да изгорите. А това каквото и да си говорим се постига най-вече чрез здравословно хранене и редовни упражнения.



Още http://fitnesbg.com/%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b3%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%b8%d1%82%d0%be-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bc-%d0%b4%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%bf%d1%83.html

No comments:

Post a Comment