Monday, August 6, 2012

Азотният оксид изпълнява редица функции в организма, но повечето бодибилдъри преследват ефекта му за засилване максимално на к


Азотният оксид изпълнява редица функции в организма, но повечето бодибилдъри преследват ефекта му за засилване максимално на кръвотока през мускулите. Това става посредством отпускането на гладката мускулатура на кръвоносните съдове. Така те се разширяват максимално и с по-голямото количество кръв до мускулите стигат повече кислород и хранителни вещества. Оттам идва и по-голямата енергия, издръжливост и производителност по време на тренировките.
С приема на аргинин, основната съставка на повечето комплексни азотни бустери, умората по време на тренировка настъпва много по-късно. Плюс това повечето кръв подобрява хидратацията на мускулите, което подобрява качеството на напомпването и мускулния тонус по време на упражненията. В дългосрочен план, по-голямото и активно разтягане на мускулните влакна спомага за засилване на протеиновия синтез, а оттам и на нарастването на мускула.

С по-големия кръвоток, мускулите получават и повече анаболни хормони като тестостерона и хормона на растежа, които увеличават и мускулната сила. Повече от всичко това ще получите със следната комбинация:
Аргинин – Основното активно вещество, което организмът превръща в азотен оксид. Можете да го вземате самостоятелно или като част от комплексен азотен бустер – 3-5 гр. сутрин, 30-60 минути преди тренировка и 30-60 мин. преди лягане, винаги на гладно.
Пикногенол – Активното вещество във френския морски бор повишава активността на ензима синтаза, който катализира превръщането на аргинина в азотен оксид. Вземат се 50-100 мг. заедно с всяка доза аргинин.

Епимедиум – Билката, известна още с името Разгонен козел, забавя синтеза на ензима фосфодиестераза-5, който разгражда азотния оксид и прекратява действието му. С потискането на активността му, в организма се задържа повече азотен оксид за по-дълго време и така се усилват ефектите от него. Вземайте по 500 мг. със всяка доза аргинин.
Гинко Билоба – Екстрактът забавя стесняването на кръвоносните съдове и по този начин удължава времето за засилено кръвоснабдяване на мускулите и мозъка, на което се дължи и ефекта му на подобряване на мисловните процеси и паметта. Вземайте по 40-80 мг. с всяка доза аргинин.

No comments:

Post a Comment