Wednesday, August 1, 2012

Перфектната комбинация за още повече азотен оксид

Перфектната комбинация за още повече азотен оксид

Перфектната комбинация за още повече азотен оксид

Всеки отделен суплемент може да има повече или по-малко добри резултати в дадено направление, но правилната комбинация от няколко от тях ще ви донесе гарантирано най-голяма полза. Повечето идеални комбинации включват 4 съставки – една основна и още 3 които имат конкретни синергични (увеличаващи максимално ефекта от основната, б- ред.) функции. Катализаторът ускорява ефекта на основното активно вещество. Усилвателят засилва активното действие, а алтернативната добавка обикновено работи чрез друг механизъм, но пак стимулира по-бързото и качествено достигане на целта.

Азотният оксид изпълнява редица функции в организма, но повечето бодибилдъри преследват ефекта му за засилване максимално на кръвотока през мускулите. Това става посредством отпускането на гладката мускулатура на кръвоносните съдове. Така те се разширяват максимално и с по-голямото количество кръв до мускулите стигат повече кислород и хранителни вещества. Оттам идва и по-голямата енергия, издръжливост и производителност по време на тренировките.
С приема на аргинин, основната съставка на повечето комплексни азотни бустери, умората по време на тренировка настъпва много по-късно. Плюс това повечето кръв подобрява хидратацията на мускулите, което подобрява качеството на напомпването и мускулния тонус по време на упражненията. В дългосрочен план, по-голямото и активно разтягане на мускулните влакна спомага за засилване на протеиновия синтез, а оттам и на нарастването на мускула.

С по-големия кръвоток, мускулите получават и повече анаболни хормони като тестостерона и хормона на растежа, които увеличават и мускулната сила. Повече от всичко това ще получите със следната комбинация:
Аргинин – Основното активно вещество, което организмът превръща в азотен оксид. Можете да го вземате самостоятелно или като част от комплексен азотен бустер – 3-5 гр. сутрин, 30-60 минути преди тренировка и 30-60 мин. преди лягане, винаги на гладно.
Пикногенол – Активното вещество във френския морски бор повишава активността на ензима синтаза, който катализира превръщането на аргинина в азотен оксид. Вземат се 50-100 мг. заедно с всяка доза аргинин.

Епимедиум – Билката, известна още с името Разгонен козел, забавя синтеза на ензима фосфодиестераза-5, който разгражда азотния оксид и прекратява действието му. С потискането на активността му, в организма се задържа повече азотен оксид за по-дълго време и така се усилват ефектите от него. Вземайте по 500 мг. със всяка доза аргинин.
Гинко Билоба – Екстрактът забавя стесняването на кръвоносните съдове и по този начин удължава времето за засилено кръвоснабдяване на мускулите и мозъка, на което се дължи и ефекта му на подобряване на мисловните процеси и паметта. Вземайте по 40-80 мг. с всяка доза аргинин.

No comments:

Post a Comment